
بسمه تعالی
ماده4- صندوق پس از اخذ اجازه نامه فعالیت از بانک مرکزی، در چارچوب ضوابط و مقررات مربوطه، صـرفاً مجـاز به انجـام عملیات ذیل می باشد:
1. افتتاح حساب قرض الحسنه پس انداز به صورت ریالی برای اشخاص حقیقی و حقوقی؛
2. تصدی عاملیت وجوه اداره شده در قالب سپرده قرضالحسنه پس انداز برای اشخاص حقیقی و حقوقی؛
3. اعطای تسهیلات قرضالحسنه به صورت ریالی.
ماده5- افتتاح هر نوع حساب سپرده غیر از حساب سپرده قرضالحسنه پس انداز از جمله سپرده قـرضالحسنه جاری و حسـاب سپرده سـرمایهگذاری مـدتدار و نیز صدور دسنه چک، دسته حواله، کارت الکترونیکی و ابزارهای پرداخت مشابه توسط صندوق ممنوع می باشد.
تبصره1- ایجاد هر گونه باجه، دفتر مستقل و موارد مشابه توسط صندوق ممنوع می باشد.
تبصره2- هر گونه تغییر احتمالی در نشانی محل فعالیت صندوق، پس از ثبت در سامانه بانک مرکزی و أخذ تاییدیـه از آن بانک، صرفاً در شهر محل فعالیت موضوع این ماده امکان پذیر می باشد.
تبصره- افـزایش سـرمایه صنـدوق از محـل مـازاد غیرقـابل تخصیص، آورده نـقدی توسـط اعضـای هیأت امنا و یـا از
محل کمکهای خیرین در چارچوب ضوابط و مقررات ذی ربط صورت می گیرد.
ماده9- منابع صندوق از محل های زیر قابل تأمین می باشد: سـرمایه صندوق؛سـپرده مشتریان؛وجوه اداره شده؛کارمزد تسهیلات اعطایی؛سـود ناشی از خرید اوراق دولتی؛کمکهای نقدی بلاعوض اشخاص حقیقی و حقوقی؛موقوفات و وصایا؛سایر منابع با پیشنهاد صندوق و تأیید بانک مرکزی.
تبصره2- دریافت کمکهای نقدی و غیر نقدی از اشـخاص حقیـقی و یا حقـوقی در صـورتی که منجر به هیچگونه تعهدی مبنی
بر استرداد یا اعطای تسهیلات و امثال آن بر عهدهی صندوق نگردد، با رعایت ضوابط و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم مجاز می باشد.
ماده 10- مصارف صندوق عبارتند از:ذخیره احتیاطی؛تسهیلات قرض الحسنه اعطایی؛هزینه های جاری صندوق؛خرید دارایی های ثابت، تجهیزات و ملزومات مورد نیاز صندوق؛خرید اوراق دولتی؛سـپردهگذاری در حساب قرضالحسنه پس انداز و جاری نزد بانک ها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی دارای مجـوز از بانک مرکزی؛ سایر مصارف با پیشنهاد صندوق و با تأیید بانک مرکزی.
ماده11- ارکان صندوق عبارتند از: هیأت امناء،هیأت مدیره،بازرس قانونی
هیأت امناء بالاترین مقام تصمیم گیری صندوق می باشد.
ماده 15- هیأت امناء حداقل هر سه ماه یک بار برای رسیدگی به امور صندوق تشکیل جلسه خواهند داد. دعوت از اعضـاء هیـأت امناء بوسـیله رئیـس هیأت امناء/ رئیـس هیأت مدیره و یا نائب رئیس هیأت امناء/ نائب رئیس هیأت مدیره بعمـل د.
بازرس قانونی صندوق میتواند در مواقع مقتضی، هیأت امناء صندوق را به طور فوقالعـاده برای تشکیل جلسه دعوت نماید.
ماده 17- وظایف و اختیارات هیأت امناء عبارت است از: انتخاب و عزل اعضاء هیأت مدیره، بازرس قانونی و حسابرس مستقل؛ اصلاح اساسنامه در چارچوب ضوابط موجود؛تصویب افزایش سرمایه؛تعیین سیاست ها و خطمشیهای صندوق؛ تصویب صورتهای مالی؛تصویب طرحها، برنامهها و بودجه صندوق؛تعیین و تصویب حقوق و مزایای اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل؛ تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های صندوق؛ تصمیم گیری در خصوص انحلال و تصفیه صندوق.
ماده 18- هیأت امناء در قبال وظایف و اختیـاراتی که بر عهده دارد هیچگونه حقـوق و مـزایایی از صندوق دریـافت نمیکند.
ماده 21- مسئولیت اجرایی اداره صندوق بر عهده هیأت مدیره است. پس از تأیید قبلی بانـک مرکزی به مدت 2 سال انتخاب .
تبصره 1- در صورت استعفاء، فوت، ممنوعیت قانونی و یا غیبت غیر موجه مکرر هر یک از اعضای اصـلی هیأت مدیره یکی از اعضاء علی البدل به ترتیب آراء بیشتر برای بقیه مدت به جای ایشان در جلسات هیأت مدیره شرکت می نماید.
ماده 23- هیأت مدیره در نخستین جلسه خود که حداکثر یک هفته بعد از انتخاب اعضاب آن توسط هیأت امناء تشکیل خواهد شد؛ یک نفر را به عنوان رئیس هیأت مدیره و یک نفر را به عنوان نائب رئیس از بین خود اتخاب مینماید.
ماده 25- اعـضاء اصلی هیأت مدیره و مدیرعامل، صـاحبان امضاء میباشند و کلیه اسـناد و اوراق بـهادار با امضـاء توأمـان مدیرعامل و حداقل یک نفر از اعضای اصلی هیأت مدیره و در صورت غیاب مدیرعامل با امضاء توأمان رئیس هیـأت مدیره و حداقل یک نفر از اعضاء اصلی هیأت مدیره و مهر صندوق معتبر خواهد بود.
ماده 26- جلسات هیأت مدیره حداقل هر 15 روز یکبار بنا به دعوت رئیس و یا نائب رئیس هیأت مدیره، مدیرعامل و یا دو سوم اعضای هیأت مدیره و با حضور بیش از نصف اعضای اصلی هیأت مدیره تشکیل و رسمیت می باید. به منظور اتخاذ تصمیم، رأی اکثریت اعضای حاضر در جلسه ضروری میباشد.
ماده 27- اعضاء هیأت امناء، هیأت مدیره و مدیرعامل در زمان عضویت و همچنین پدر، مادر ، همسـر و اولاد آنها حق هیچگونه معامله تجاری با صندوق را ندارند.
وظایف و اختیارات هیأت مدیره: سیاستگذاری، نظارت و مدیریت ریسک صندوق،اجرای مفاد اساسنامه و تصمیمات هیأت امناء و سایر مقررات مربوط؛ تهیه صورتهای مالی صندوق و ارائه آن به هیأت امنا برای تصویب؛ تهیه طرحها، برنامه ها و بودجه و ارائه به هیأت امناء برای تصویب؛ تصویب ضوابط ناظر به استخدام، عزل و نصب کارکنان صـندوق و تعییـن شـغل، ترفیـع، تنبیـه، شـرایط و مزایـای، استخدامی کارکنان مزبور؛ نصب عزل و قبول استعفای مدیرعامل و نظارت بر عملیات وی و پیشنهاد میزان حقوق و مـزایای مدیرعامل به هیأت امناء ، نظارت بر اجرای قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در ارائه تمامی خدمات و انجام هر گونه عملیات پولی؛ ،قامه، تعقیب و دفاع از هر گونه دعوی یا انصراف و استرداد آن، حق مصالحه و سازش با داشتن تمام اختیارات در کلیه مراحل دادرسی اعم از دادگاههای عمومی و دیوان عالی کشور و سایر مراجع و نمایندگی در برابر سایر مراجع یا تعیین نماینده یا وکیل با حق توکیل به غیر؛ تقسیم، تبدیل، فسخ، اقاله، ابطال، واگذاری و اجرای آنها نسبت به اعمال حقوقی و یا اموال منقـول و غیرمنقول صندوق؛ رهن گذاردن اموال صندوق پس از تأیید بانک مرکزی؛دعوت از اعضای هیأت امناء برای تشکیل جلسات هیأت امناء توسط رئیس هیأت مدیره.
ماده 29- هیأت مدیره وظایف خود را بصورت جمعی انجام میدهد و هیچ یک از اعضای هیأت مدیره حق ندارد از اختیـارات هیأت، منفرداً استفاده کند مگر در موارد خاص که وکالت یا نمایندگی از طرف هیأت مدیره داشته باشـد. هیـأت مدیره می تواند قسمتی از اختیارات خود را با اکثریت سه چهارم آراء به مدیرعامل تفویض کند.
ماده 31- مراتب نقل و انتقال هیأت مدیره باید در صورت جلسه منعکس و به امضای اکثریت اعضای هیأت مدیره سابق، اعضای هیأت مدیره جدید و بازرس قانونی رسیده و ممهور به مهر صندوق گردد. صورت جلسه مذکور جزء اسناد صندوق نگهداری می شود.
تبصره 1- در صورت ممنوعیت قانونی، عزل یا اتمام دوره مسئولیت بازرس قانونی اصلی، هیأت امناء مکلف است ظرف مدت ده روز بازرس قانونی علیالبدل را برای بقیه مدت دعوت به کار نماید.
ماده 35- بازرس قانونی صندوق مکلف به انجام امور ذیل است: نظارت مستمر بر انطباق اداره امور صندوق، عملیات و معاملات انجام شده با اساسنامه و قوانین و مقررات ذیربط؛ اظهار نظر در خصوص صحت حساب ها، دفاتر، اسناد و صورت های مالی صندوق؛ رسیدگی به شکایات و ارائه گزارش به هیأت امناء و عنداللزوم سایر مراجع ذیربط؛ اعلام کتبی نقض قوانین و مقررات در نحوه اداره امور صندوق به هیأت امناء و عنداللزوم سایر مراجع ذی ربط؛ تقاضای تشکیل جلسه فوق العاده هیأت امناء در مواقع مقتضی.
ماده 36- بازرس قانونی اصلی صندوق به عنوان حسابرس صندوق برای حسابرسی صورتهای صندوق برای مدت یک سال توسط هیأت امناء تعیین می شود.
ماده 38- حسابرس موظف است حسب مورد بنا به درخواست بانک مرکزی، گزارش های ویژه در خصوص عملکرد صندوق از حیث رعایت مقررات بانک مرکزی را تهیه و به آن بانک تسلیم نماید.
ماده 39- ابتدای سال مالی صندوق اول فروردین ماه و انتهای آن پایان اسفند ماه هر سال شمسی خواهد بود به استثنای سال اول تأسیس که از تاریخ تشکیل تا پایان اسفند ماه می باشد.
ماده 41- صندوق صورت های مالی سالیانه حسابرسی شده توسط مؤسسات حسابرسی عضو جـامعه حسابداران رسمـی ایران و
مورد تایید بانک مرکزی را پس از تصویب در هیات امناء حداکثر تا پایان تیرماه سال بعد به بانک مرکزی ارائه مینماید.
ماده 42- هر گونه اصلاح و یا تغییر در مفاد اساسنامه صندوق، منوط به تایید بانک مرکزی میباشد.
نمونه اساسنامه جدید صندوقهای قرض الحسنه تک شعبه ای
Rosalina Willamson
modir
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد.