
تأسیس صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای صرفاً با اخذ اجازهنامه تأسیس از بانک مرکزی مجاز خواهد بود و انتخاب اعضای هیأتمدیره و مدیرعامل صندوق و تمدید دوره مسئولیت آنها موکول به تایید بانک مرکزی است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، به اطلاع عموم می رساند، در راستای ساماندهی صندوقهای قرضالحسنه، دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت، نظارت و انحلال صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای در جلسه مورخ 19 مهر 1401 شورای پول و اعتبار به تصویب رسید و جایگزین دستورالعمل اجرایی ناظر بر صندوقهای قرضالحسنه مصوب مورخ 20 مرداد ماه سال 1388 آن شورا شد. متعاقب تصویب و ابلاغ دستورالعمل جدید اجرایی ناظر بر صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای، اساسنامه نمونه اینگونه صندوقها نیز توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تصویب و جهت اجرا ابلاغ شد. شایان ذکر است؛ دستورالعمل اجرایی ناظر بر صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای و اساسنامه نمونه صندوقهای یادشده در پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی به آدرس www.cbi.ir (زبانه نظارت بانکی – قسمت مقررات ناظر بر تأسیس) در دسترس عموم قرار دارد.
1- متقاضیان اخذ مجوزهای تأسیس و فعالیت صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای میبایست با مراجعه به درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس www.Mojavez.ir از نحوه فرآیند صدور مجوزهای تأسیس و فعالیت صندوق قرضالحسنه تکشعبهای از جمله رعایت موارد مشروح در ذیل آگاهی یافته و نسبت به ثبت تقاضای الکترونیکی (درج اطلاعات درخواستی) و اخذ کد پیگیری از سامانه مزبور و همچنین ارسال مدارک مورد نیاز به این بانک مطابق راهنمای ارائه شده، اقدامات لازم را به عمل آورند.
بدیهی است؛ در صورت طی شدن مراحل فرآیند صدور مجوزهای تأسیس و فعالیت، از جمله: تأیید صلاحیت فردی، مالی و اعتباری موسسین، هیأت امناء، هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق، تأیید مکانی، امنیتی و حفاظتی مکان فعالیت صندوق توسط پلیس پیشگیری فراجا، تأیید عملکرد صندوقاز سوی حوزه نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران(صرفاً در خصوص صندوقهای موجود (تطبیقی))، تصویب اساسنامه نمونه صندوقهای قرضالحسنه ابلاغی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تأمین سرمایه صندوق از محل آورده نقدی مؤسسین/هیأتامناء صندوق به میزان اعلامی بانک مرکزی، مجوزهای تأسیس و فعالیت صادر خواهد شد.
2- تأسیس صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای صرفاً با اخذ اجازهنامه تأسیس از بانک مرکزی مجاز خواهد بود و انتخاب اعضای هیأتمدیره و مدیرعامل صندوق و تمدید دوره مسئولیت آنها موکول به تایید بانک مرکزی میباشد.
3- صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای بر مبنای سرمایه نقدی مورد نیاز برای تأسیس و فعالیت به 3 دسته شامل:
صندوق کوچک با سرمایه نقدی سه میلیارد و پانصد میلیون (3.500.000.000) ریال؛
صندوق متوسط با سرمایه نقدی ده میلیارد (10.000.000.000) ریال؛
صندوق بزرگ با سرمایه نقدی سی میلیارد (30.000.000.000) ریال؛
تقسیم شدهاند که سرمایه نقدی مورد نیاز باید تماماً قبل از صدور اجازهنامه تأسیس پرداخت شده باشد. صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای کوچک، متوسط و بزرگ موجود (تطبیقی) که قبل از تصویب دستورالعمل یادشده به فعالیت اشتغال داشتهاند، برای اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی، باید نحوه فعالیت و سرمایه نقدی خود را با مفاد دستورالعمل موصوف تطبیق دهند و در گام اول بایستی به ترتیب دارای حداقل سرمایه یک میلیارد ریال، چهار میلیارد ریال و ده میلیارد ریال باشند و حداکثر ظرف مدت یکسال پس از اخذ اجازهنامه فعالیت، سرمایه خود را حداقل به مبالغ مقرر افزایش دهند.
4- سرمایه اولیه و نیز افزایش سرمایه صندوق نباید به طور مستقیم و یا غیرمستقیم از محل سپردههای تودیع شده نزد صندوق یا تسهیلات دریافتی از بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی و سایر مؤسسات پولی غیربانکی تامین شده باشد و موکول به احراز منشاء تأمین آن توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران میباشد.
5-حداقل تعداد اعضای مؤسسین، هیأت امنأ و هیأت مدیره صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای و شرایط عضویت ایشان و نیز شرایط انتخاب مدیرعامل صندوق وفق ضوابط مندرج در مفاد مواد (4)، (5)، (9)، (10) و (11) دستورالعمل اجرایی ناظر بر صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای میباشد.
6- شروع به فعالیت صندوق پیش از دریافت اجازهنامه فعالیت ممنوع است و صندوق پیش از دریافت اجازهنامه فعالیت، مجاز به استفاده از هر عبارت، عنوان و یا اقدامی که تداعی کننده برخورداری از اجازهنامه و یا نظارت بانک مرکزی است، نمیباشد.
7- اجازهنامههای تأسیس و فعالیت صندوق، قابل انتقال به غیر نیست و ایجاد هرگونه باجه، دفتر مستقل و موارد مشابه توسط صندوق ممنوع میباشد.
8-صندوقها مکلف به استقرار سامانه برخط و متمرکز عملیاتی و نظارتی هستند و باید تمامی عملیات صندوق را از طریق سامانه مزبور به انجام رسانند.
9- صندوقهای قرضالحسنه تکشعبهای که قبل از تصویب دستورالعمل فوقالاشاره تأسیس شده و به فعالیت اشتغال داشتهاند، باید ظرف مدت یک سال از تاریخ تصویب دستورالعمل، شرایط خود را با مفاد دستورالعمل یادشده تطبیق دهند. مگر در مواردی که مهلت دیگری برای آنها در دستورالعمل قید شده باشد.
در پایان شایان ذکر میداند؛ صدور مجوزهای تأسیس و فعالیت صندوقهای قرضالحسنه چندشعبهای و صندوقهای دارای شرایط خاص (صندوقهایی که مانده مجموع سپرده و سایر منابع آنها از چهارهزار میلیارد ریال بیشتر باشد) منوط به تصویب ضوابط خاص در خصوص اینگونه صندوقها توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده که این مهم در دست بررسی و اقدام این بانک میباشد و متعاقباً پس از تصویب به نحو مقتضی به اطلاع متقاضیان رسانیده خواهد شد.
- علاقه مندان جدید: ثبت نام در mojavez.ir
- موسسات قرض الحسنه فعال: انطباق اساسنامه و شرایط صندوق با مقررات بانک مرکزی
- دارندگان مجوزهای دیگر: دریافت مجوز از بانک مرکزی از طریق سامانه mojavez.ir
در ادامه بندهایی از ماده 9 قانون برنامه هفتم توسعه کشور مصوب مجلس شورای اسلامی را درباره چگونگی فعالیت و نظارت صندوقهای قرض الحسنه می خوانیم:
Rosalina Willamson

نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی و بازارهای غیر متشکل پولی
ماده ۹– در راستای اعمال نظارت کامل و فراگیر بر بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی، ساماندهی مؤسسات و بازارهای غیر متشکل پولی و ارتقای شفافیت و سلامت و کاهش نسبت مطالبات غیر جاری به تسهیلات موارد زیر انجام میگیرد:
الف- بانک مرکزی موظف است در چهارچوب قوانین تا پایان سال اول برنامه، دستورالعمل تأسیس، فعالیت، نحوه اداره و نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی را به تفکیک انواع، مشتمل بر جامع، تجاری، تخصصی، پسانداز و تسهیلات مسکن، توسعه ای و قرض الحسنه، متناسب با ماهیت و مقتضیات خاص هر یک تهیه و پس از تصویب در شورای پول و اعتبار، ابلاغ نماید.
….
خ- بانک مرکزی موظف است به منظور تسهیل فرایند اعطای تسهیلات خرد، ترویج و گسترش سنت قرض الحسنه و قانونمند شدن فعالیت صندوقهای قرض الحسنه تا پایان سال اول اجرای این قانون:
- نظام اعتبارسنجی و الگوی وثیقه گیری کالایی را تسهیل و تسریع نماید.
- دستورالعمل اجرائی تأسیس و فعالیت صندوقهای قرض الحسنه را به منظور توسعه قانونمند این صندوقها تهیه نموده و به تصویب شورای پول و اعتبار برساند. بانک مرکزی میتواند در امر نظارت بر صندوقهای قرض الحسنه در چهارچوب مصوب شورای پول و اعتبار از ظرفیت بانکهای قرض الحسنه یا سازمان اقتصاد اسلامی ایران یا کانونهای صندوقهای قرض الحسنه با مسؤولیت خود استفاده کند.
تبصره- ضوابط تأسیس و فعالیت کانونهای صندوقهای قرض الحسنه به تصویب شورای پول و اعتبار می رسد.
راهنمای تصویری ثبت درخواست مجوز صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای
صندوق های قرض الحسنه، اعم از اینکه تک شعبه ای بوده یا چند شعبه ای، از مهم ترین نهادهایی هستند که بخش اعظمی از اعتماد و سرمایه های مالی مردم را در خود دارند و به همین علت، ضروری است که بر روند کار آن ها، نظارتی جدی وجود داشته باشد.
در همین راستا بانک مرکزی، دستورالعملی برای تاسیس و اخذ مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای و چند شعبه ای، صادر نموده که در آن پیرامون نحوه دریافت مجوز این صندوق ها، مدارک و استعلامات بین دستگاهی مورد نیاز، توضیح داده است و اشخاص حقیقی و حقوقی که مفاد دستورالعمل مذکور را دنبال کنند، موفق به اخذ مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه می گردند.
در اینجا، با توضیح مراحل ثبت تقاضا در سامانه mojavez.ir، شرایط تاسیس، مدارک، هزینه، نحوه دریافت و استعلام مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای و چند شعبه ای، و دستورالعمل بانک مرکزی در خصوص صندوق های تک شعبه ای، می کوشیم تا این مسیر را برای شما هموار کنیم.
بموجب قانون، هیچ نهاد دیگری بجز بانک مرکزی ایران، اجازه قانونی تاسیس صندوق قرض الحسنه جدید ندارد.
سامانه ثبت نام مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه
درگاه ملی مجوز های کشور به عنوان سامانه ثبت نام مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای و چند شعبه ای، معرفی شده و متقاضیان باید در ابتدا، درخواست صدور مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه را در این سامانه ثبت کنند.
آدرس سامانه ثبت نام مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای و چند شعبه ای یا همان درگاه ملی مجوز های کشور، mojavez.ir می باشد که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این سامانه و امکانات آن می توانند، مقاله پیشنهادی در قسمت حتما بخوانید را مطالعه کنند.
شرایط دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه
در توضیح شرایط دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه باید گفت، صندوق های قرض الحسنه می توانند تک شعبه ای و چند شعبه ای باشند که در این تیتر از مقاله شرایط تاسیس و دریافت مجوز تاسیس صندوق های چند شعبه ای بررسی شده و در تیترهای بعدی، به طور جداگانه، شرایط تاسیس و دریافت مجوز صندوق های تک شعبه ای بررسی می گردد. این شرایط عبارتند از:
- متقاضیان باید، تقاضای اولیه تاسیس این صندوق را ارائه کرده؛ اطلاعات هویتی ایشان، توسط سازمان ثبت احوال کشور احراز و نداشتن سابقه چک برگشتی رفع سوء اثر نشده و بدهی غیر جاری آنها در شبکه بانکی کشور تایید گردد؛
- مکان فعالیت پیشنهادی اصلی و شعب صندوق، توسط پلیس پیشگیری ناجا؛
- صلاحیت فردی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره از سوی اداره حفاظت کارکنان بانک مرکزی؛
- عملکرد از سوی موسسات پولی غیر بانکی و اداره نظارت استانی؛
- کد پستی مکان فعالیت پیشنهادی اصلی و شعب صندوق از سوی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران؛
- فقدان سو پیشینه کیفری موثر اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق از سوی قوه قضاییه
- و صلاحیت آن ها از سوی وزارت اطلاعات، تایید شود؛
- اکثریت اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل، حداقل از ۲ سال سابقه فعالیت در حوزه بانکی برخوردار بوده و مدیرعامل، دارای مدرک کارشناسی و بالاتر باشد؛
- حداقل سرمایه تعیین شده از سوی بانک مرکزی، تماما و قبل از صدور مجوزپرداخت شده،
- و تصدیق گردد که مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره، دارای تابعیت ایرانی هستند.
- همچنین، تایید شود که هیچ یک از اعضا موظف هیات مدیره و نیز مدیرعامـل صـندوق، در بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی و سایر نهادهای مـشمول قـانون تنظـیم بازار غیرمتشکل پولی، سمت موظف ندارند.
مدارک لازم برای دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه
همانطور که ثبت شرکت و تاسیس آن نیاز به ارائه مدارک لازم دارد، تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای و چند شعبه ای نیز مسثتنی از این امر نبوده و متقاضی تاسیس این صندوق و اخذ مجوز آن باید از مدارک لازم برای دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه برخوردار باشد که این مدارک عبارتند از:
- مدارک مثبت ثبت اطلاعات در سامانه و اخذ کد رهگیری، همچنین مدارک هویتی و تاییدیه ثبت احوال در خصوص تایید هویت موسسان و متقاضیان تاسیس موسسه؛
- مدارک مثبت تاییدیه صلاحیت اعتباری که نداشتن چک برگشتی رفع سو اثر نشده و بدهی غیر جاری در شبکه بانکی کشور را تایید می کند؛
- مدرک مثبت تایید مکان فعالیت از پلیس پیشگیری ناجا و تایید صلاحیت مدیرعامل و اعضای هیات مدیره از سوی وزارت اطلاعات؛
- مدرک مثبت مسدودی سرمایه که از سوی یکی از بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی مجاز صادر گردیده؛
- گواهی عدم سوء پیشینه
- مدارک تحصیلی مدیرعامل و مدارک مثبت سابقه کار اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل؛
- گواهی موفقیت در آزمون مرکز آموزش عالی بانکداری ایران
- تاییدیه در خصوص عملکرد صندوق قرض الحسنه که از حوزه نظارت بانک مرکزی صادر شده و مدارک مربوط به صورتجلسه مجامع عمومی موسس و هیئت مدیره، اساسنامه، ترازنامه، حساب عملکرد سود و زیان، آگهی ثبت و آگهی آخرین تغییرات انجام شده اعضای حقوقی هیات موسس، همچنین آگهی تاسیس.
مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه
پس از ورود به درگاه ملی مجوزها، فرد باید عبارت “صندوق قرض الحسنه” را در کادر موجود، جستجو نماید تا به مرحله بعدی برود.
در این مرحله، فرد باید یکی از دو گزینه صندوق قرض الحسنه چند شعبه ای یا تک شعبه ای را انتخاب و با کلیک بر روی گزینه آبی رنگ “خدماتی”، وارد صفحه ثبت درخواست گزینه مد نظر خود گردد. که در راهنمای تصویری زیر، گزینه صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای انتخاب شده است.
در این مرحله، فرد باید بر روی گزینه ثبت درخواست که در مقابل عبارت تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای قرار دارد کلیک کند.
در این گام، شخص باید تعیین کند که به عنوان یک شخص حقیقی، اقدام به ثبت درخواست می نماید یا یک شخص حقوقی که در راهنمای تصویری مقاله، شخص حقیقی انتخاب شده است.
در این گام فرد باید، کد ملی و شماره همراه به نام خود را وارد و بر روی گزینه ارسال کد، کلیک کند تا در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، احراز هویت گردد.
در این مرحله، فرد باید پیامک ارسال شده را در کادر مربوطه وارد کند.
در این مرحله، فرد باید کد ملی و تاریخ دقیق تولد خود را وارد نماید.
در این قسمت، شخص باید کد پستی نمایش داده شده را تایید نماید و بر روی گزینه ثبت اطلاعات کلیک کند.
در این قسمت، فرد مجدّدا وارد درگاه ملی مجوز ها خواهد شد و پیغام موفقیت آمیز بودن ورود را دریافت خواهد کرد.
سپس، فرد باید بر روی گزینه ثبت درخواست مجوز کلیک کند.
در این گام، فرد باید، گزینه تایید را تیک زده و اطلاعات لازم، نظیر شماره پرونده مالیاتی، کد پستی، شماره رهگیری کارت ملی و شماره همراه کسب و کاری خود را وارد نماید و در صورت عدم برخورداری از هریک از این موارد، بر روی گزینه زرد رنگ راهنما که گوشه هر کادر اطلاعات، موجود است، کلیک کرده تا راهنمایی شود.
در نهایت، با طی کردن باقی مراحل و بارگذاری مدارک لازم و پرداخت هزینه، فرد موفق به ثبت درخواست صدور مجوز مورد نظر خود، خواهد شد و باید منتظر اعلام نتیجه در استعلامات بعدی، باقی بماند.
هزینه و حداقل سرمایه برای تاسیس صندوق قرض الحسنه
در حال حاضر حداقل سرمایه برای تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای کوچک، متوسط و بزرگ به ترتیب، حداقل سه میلیارد و پانصد میلیون ریال، حداقل ده میلیارد ریال و حداقل سی میلیارد ریال است.
- حداقل سرمایه برای تاسیس صندوق قرض الحسنه چند شعبه ای، بر اساس آنچه در درگاه ملی مجوزها آمده، توسط بانک مرکزی اعلام می گردد و در تاسیس هر کدام از صندوق های قرض الحسنه چند شعبه ای یا تک شعبه ای، سرمایه باید تماما تعهد و قبل از صدور مجوز تاسیس پرداخت شده باشد.
استعلام مجوز صندوق های قرض الحسنه
فرد متقاضی استعلام مجوز صندوق های قرض الحسنه باید آدرس پنجره واحد مجوز های بانکی را جستجو nbfi2.cbi.ir و بر روی گزینه صندوق های قرض الحسنه کلیک کرده و از بین گزینه های نمایش داده شده، استعلام وضعیت صندوق قرض الحسنه را انتخاب نماید.
در این گام، فرد باید کد رهگیری بانک مرکزی و کلمه عبور که بصورت پیش فرض، کد ملی نماینده می باشد را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و پس از درج کد امنیتی، بر روی گزینه ورود کلیک نماید.
بدین ترتیب با طی باقی مراحل، متقاضی موفق خواهد شد تا مجوز صندوق های قرض الحسنه تک شعبه ای و چند شعبه ای را استعلام کرده و در صورت نیاز، اقدامات لازم را انجام دهد. در ادامه، شرایط و نحوه دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای بررسی می گردد.
شرایط و نحوه دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای
شرایط و نحوه دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای، اندکی با مجوز صندوق های قرض الحسنه دو و چند شعبه ای، متفاوت می باشد که در این تیتر از مقاله، شرایط و نحوه دریافت، در خصوص صندوق های قرض الحسنه تک شعبه ای، توضیح داده خواهد شد:
شرایط تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای و اخذ مجوز آن
متقاضی، اعم از شخصیت حقیقی یا شخص حقوقی باید اطلاعات خود را در سامانه، ثبت نموده و تقاضای اولیه تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای (کوچک/متوسط/بزرگ) را ارائه نماید؛
شخص حقیقی باید، اقدام به احراز اطلاعات هویتی از سازمان ثبت احوال کشور نماید؛
موسسان، اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق، هیئت امنا و نماینده آن ها، همچنین جانشین، باید دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران بوده، فاقد هرگونه سوء پیشینه کیفری موثر، سابقه چک برگشتی رفع سو اثر نشده یا بدهی غیر جاری و یا سوخت شده در شبکه بانکی کشور باشند و وزارت اطلاعات، صلاحیت فردی آن ها را تایید کند؛
موسسان، هیئت امنا و نماینده آن ها، همچنین جانشین، باید فاقد سابقه تصدی به عنوان عضو هیات امنا، هیات مدیره و مدیرعامل موسسه اعتباری صندوق قرض الحسنه و سایر موسسات پولی غیر بانکی که مجوز آنها لغو شده، باشند؛
متقاضی دارای سابقه تصدی، در زمان تصدی سمت به عنوان عضو هیات مدیره یا مدیرعامل برای اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق، فاقد هرگونه سابقه محکومیت قطعی به مجازات های انتظامی متضمن لغو مجوز بانک یا موسسه اعتباری، در مراجعی چون هیات انتظامی بانک ها باشد؛
اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق، فاقد هرگونه سلب صلاحیت بیش از یک بار، به عنوان عضو هیات مدیره یا مدیرعامل و همچنین، فاقد جریمه نقدی برای دوره بیش از یک سال، برای فرد و یا بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی متبوع باشند؛
اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق، فاقد هرگونه سابقه لغو مجوز یا سلب صلاحیت حرفه ای بیش از یک بار در زمان تصدی به عنوان مدیرعامل یا عضو هیأت مدیره در موسسات پولی غیر بانکی؛
چنانچه متقاضی، شخص حقوقی است و در اساسنامه خود به عنوان موضوع فعالیت، سابقه انجام قرض الحسنه و یا امور خیریه و عام المنفعه را قید کرده، می تواند به عنوان موسس صندوق، تقاضای خود را ارایه نمایند، مشروط بر اینکه بر اساس آخرین صورت های مالی حسابرسی شده، فاقد زیاد انباشته باشند؛
مدیرعامل باید، حداقل از مدرک تحصیلی کارشناسی یا معادل حوزوی آن برخوردار بوده و یا حداقل پنج سال سابقه کار به عنوان عضو هیات مدیره یا مدیرعامل صندوق، داشته باشد؛
اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق، باید دارای گواهینامه های مهارت های انجام عملیات مربوط به صندوق از موسسات مورد تایید بانک مرکزی بوده و اکثریت آن ها، نباید از اعضای هیات امنای صندوق باشند؛
چنانچه مدیرعامل، خارج از اعضای هیات مدیره انتخاب گردیده، باید بتواند تاییدیه انتخاب مدیرعامل را ارائه دهد؛
موسس باید در خصوص مکان فعالیت، از تاییدیه کد پستی که توسط شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران صادر می گردد، برخوردار باشد؛
متقاضی باید بتواند، تائیدیه اولیه یا نهایی مکان فعالیت پیشنهادی صندوق را که پلیس پیشگیری فراجا صادر نموده، ارائه کند و در غیر این صورت، باید بتواند تعهد محضری مبنی بر تقبل مسئولیت جبران هرگونه ضرر و زیان وارده به اموال سپرده گذاران صندوق را ارائه نماید؛
متقاضی باید بتواند نسبت به تامین سرمایه نقدی صندوق کوچک، متوسط و بزرگ که به ترتیب، حداقل سه میلیارد و پانصد میلیون ریال، حداقل ده میلیارد ریال و حداقل سی میلیارد ریال بوده، اقدام نماید. زمان تامین این سرمایه، قبل از صدور اجازه نامه تاسیس بوده و باید تماما پرداخت شود؛
تعیین حسابرس مستقل و بازرس قانونی از میان فهرست موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران که مورد تایید بانک مرکزی نیز باشد، در خصوص صندوق های بزرگ الزامی است؛
در نهایت، در راستای تاسیس، متقاضیان باید مجمع عمومی موسس و هیت مدیره صندوق را برگزار کرده، اساسنامه صندوق را بر اساس نمونه ابلاغی بانک مرکزی، ارائه داده و در خصوص منشا تامین سرمایه اولیه صندوق، تاییدیه حوزه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را تهیه نماید. شایان ذکر است، صندوق های قرض الحسنه در شرف تاسیس فعال باید تاییدیه حوزه نظارت بانک مرکزی درخصوص عملکرد صندوق قرض الحسنه را نیز تحویل دهند.
مراحل و نحوه دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای
برای دریافت مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای نیز درست مانند موسسات قرض الحسنه دو و چند شعبه ای، متقاضی باید آدرس درگاه ملی مجوزها mojavez.ir را جستجو کرده، عبارت صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای را سرچ نموده و پس از کلیک بر روی گزینه آبی رنگ “خدماتی” در فیلد مربوط به صندوق های تک شعبه ای و ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، گزینه ثبت درخواست را انتخاب کند.
مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه
در نهایت، باید مراحلی که در تیترهای قبلی، ضمن یک راهنمای تصویری ارائه شد طی گردد، استعلامات بین دستگاهی در خصوص تاییدیه های اطلاعات هویتی شخص حقیقی؛ عدم سوء پیشینه کیفری؛ صلاحیت اعتباری کلیه اعضای اصلی و علی البدل هیات مدیره و مدیرعامل پیشنهادی؛ عملکرد؛ تعیین صلاحیت فردی؛ مدرک تحصیلی؛ آدرس پستی؛ مکان صندوق و محل فعالیت آن؛ منشا آورده موسسین؛ صلاحیت حساب رس مستقل پیشنهادی، از طریق نهادهای ذی صلاح نظیر؛
سازمان ثبت احوال کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سامانه سمات و چک برگشتی، اداره نظارت بر موسسات پولی غیر بانکی و اداره نظارت استانی، وزارت اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، پلیس پیشگیری ناجا، اداره مبارزه با پولشویی و ارزیابی سلامت بانکی بانک مرکزی، انجام شود و مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه تک شعبه ای، صادر گردد.
برچسب ها:
modir
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد.